Beschik je over een groot (verhard) terrein? Wil je ook graag je steentje bijdragen? Verharding van terreinen is een belangrijke oorzaak voor wateroverlast en lage grondwaterstanden. Het regenwater kan immers niet in de bodem sijpelen en stroomt snel af naar de dichtstbijzijnde rivier. Via Groenblauwpeil kan je berekenen hoe klimaatbestendig jouw perceel is.

Als ook jouw bedrijf, lokaal bestuur, sectororganisatie of vereniging een steentje wil bijdragen, dan vind je heel wat tips terug op Blauwgroenvlaanderen.be.

  • Scholen in de provincie Vlaams-Brabant kunnen beroep doen op subsidies als ze werken rond natuur op school. Bekijk hier meer info over de subsidie. Klaar voor een groene speelplaats?
  • Weet je niet meteen wat doen wanneer je zaak getroffen wordt door wateroverlast? Lees dan hier de tips van UNIZO.
  • Als bedrijf kan je ook in aanmerking komen voor een subsidie voor het inzetten van alternatieve waterbronnen en circulair watergebruik in de strijd tegen waterschaarste. Lees hier meer op de website van VLAIO.

Ook de Vlaamse regering ondersteunt specifieke acties of realisaties via de Blue Deal. Heb je hier vragen over? Dan kan je terecht bij het online loket van de Blue Deal.