Wereld Water Dag

Vandaag is het Wereld Water Dag. Water speelt een essentiële rol in ons dagelijks leven. We moeten er dus zorg voor dragen én ons bewust zijn van de risico’s die waterschaarste én wateroverlast met zich meebrengen. Ook voor de kwaliteit van het water moeten we waken.

Naar aanleiding van Wereld Water Dag organiseren verschillende partners uit de Vlaamse watersector van 20 tot 28 maart de Vlaamse waterdagen. Er zijn verschillende activiteiten op en rond het water om het bewustzijn rond dit thema te vergroten. In de Dendervallei zetten ze het natuurinrichtingsproject Wellemeersen in de kijker. Het doel van dit project is om de kwaliteit van de natuur en het water in het gebied te verbeteren. Doordat huishoudelijk afvalwater van de Rijt in het gebied stroomt, staat het het jaar rond onder water en is de plantengroei en biodiversiteit gewijzigd.

In 2021 start de Vlaamse Landmaatschappij met de opmaak van technische plannen om de problemen te verhelpen. Via een lus van 5 km kan je doorheen het natte natuurgebied wandelen.

Meer weten over de Vlaamse waterdagen?