Denk mee over mogelijke oplossingen via onze infomarkten!

Willen we wateroverlast en -schaarste tegengaan, dan is het nu tijd voor actie. Met het Strategisch Plan Ruimte voor Water werken De Vlaamse Waterweg nv, de Provincie Oost-Vlaanderen en het Departement Omgeving aan mogelijke oplossingen.

Een aantal maanden geleden stelden we je mogelijke maatregelen voor op onze fietsroutes langs de Dender (ontdek hier de resultaten van de online vragenlijst). Nu zetten we een volgende stap naar oplossingen voor een veerkrachtige Dendervallei. Onze experten vertellen je alles over de mogelijke oplossingen via verschillende infomarkten eind juni 2021. Ze luisteren graag naar wat jij van hun voorstellen vindt. Ontdek hieronder het programma voor jong & oud! 

Video afspelen

Programma infomarkten

Huis-, tuin- en wat kan jij doen tips? 

Wat dacht je van een groendak? Lijkt een geveltuin jou wel iets? Of ooit al aan een tuinhuis op palen gedacht? Je kan zelf heel wat doen om droogte en wateroverlast te voorkomen. Op verschillende infostands geven we je heel wat tips waar je meteen zelf mee aan de slag kan. 

Meer info volgt.

Het water op kindermaat 

Of je nu groot of klein bent, iedereen kan helpen! Ben je tussen 4 en 10 jaar oud? Duik dan samen met Ecoboy in ons waterparcours op kindermaat. Haal je duikbrevet en ruil het in voor een gratis waterijsje.

Een testrit met een Denderbike

The Outsider is één van de vele organisaties die maar wat graag op de Dender vertoeven. Tegenwoordig doen ze dat op echte Denderbikes. Weten wat dat precies is? Maak alvast je tenen nat en schuif mee aan voor een denderende testrit!

Programma infomarkten

Infomarkt Ruimte voor Water

Op onze infomarkt kom je alles te weten over het project Ruimte voor Water. Medewerkers van het Departement omgeving, De Vlaamse Waterweg nv en de Provincie Oost-Vlaanderen geven je graag meer uitleg.

Geef je mening 

Onze experten vertellen je meer over mogelijke oplossingen om wateroverlast en droogte in de Dendervallei tegen te gaan. Ze horen ook graag wat jij van hun voorstellen vindt.

Extra: rondleiding nieuwe sluis Aalst (zondag 27/06) 

Op de infomarkt in Aalst organiseren we rondleidingen in de nieuwe stuw en sluis. Die worden op dit moment gebouwd door de Vlaamse Waterweg. Een medewerker van die Vlaamse Waterweg vertelt je alles over de werking van de nieuwe stuw en sluis.   

Er zijn rondleidingen om 14.30u, 15.30u en 16.30u. Per rondleiding kunnen maximum 25 personen deelnemen. Inschrijven doe je op de infomarkt zelf.

Data en locaties infomarkten

Kom langs op één van onze drie gratis infomarkten, telkens van 14u tot 18u: 

  • Woensdag 23 juni – Geraardsbergen: Evenementenweide naast De Doos (parking A), Provinciaal Domein De Gavers, Onkerzelestraat 280 
  • Zaterdag 26 juni – Denderleeuw:  Hof ter Leeuwe en fietsbrug, Dorp 18 
  • Zondag 27 juni – Aalst:  terrein The Outsiders,  Sportcomplex Schotte, Kapellekensbaan 8

Door de maatregelen rond het COVID19-virus is vooraf inschrijven voor de gratis infomarkt verplicht (max. 4 tickets per bubbel) Je kan jou inschrijven per tijdsslot. Het dragen van een mondmasker is verplicht. Gelieve jouw ticket mee te nemen naar de infomarkt. 

Schrijf je hier in voor de infomarkt Geraardsbergen (woe 23/06)!

Schrijf je hier in voor de infomarkt Denderleeuw (zat 26/06)!

Schrijf je hier in voor de infomarkt Aalst (zon 27/06)!