Kom naar een infomarkt

 

 

Nadenken over een toekomstige Dendervallei doen we niet alleen met steden en gemeenten, waterbeheerders, middenveldorganisaties en beleidsmakers maar ook met inwoners van de Dendervallei. Benieuwd naar welke participatiemomenten reeds plaatsvonden en welke er nog op het programma staan?

 

 

Infomarkten – november en december 2023

Stap voor stap werken we samen aan een veerkrachtige Dendervallei. Vorig jaar stelden we de verschillende alternatieven, de types onderzoeken en de aanpak om die onderzoeken uit te voeren aan je voor tijdens infomarkten en infosessies. De feedback die we toen ontvingen bundelden we in een Inspraaknota

Ook dit jaar organiseren we infomarkten en een online infosessie om je op de hoogte te houden van het vervolgtraject. Want dit jaar voerden we de verschillende onderzoeken uit, rekening houdende met jullie feedback uit de inspraaknota. We onderzochten hoe de maatregelen er uit kunnen zien en welke effecten ze hebben op landbouw, milieu en het watersysteem. We voerden ook een kosten-batenanalyse uit. De resultaten van de onderzoeken zullen ons toelaten om uiteindelijk tot een voorkeursalternatief te komen. Dit kan één van de huidige alternatieven zijn, maar ook een nieuw (samengesteld) alternatief.

Er liggen dus verschillende oplossingen om wateroverlast of waterschaarste aan te pakken op tafel. Ben jij benieuwd naar de resultaten, wat dat kan betekenen voor jouw buurt en hoe we nu verder gaan? Onze experten staan je graag te woord tijdens één van onze infomarkten in november 2023. We komen langs in Aalst, Denderleeuw, Ninove en Geraardsbergen. Iedereen is welkom tussen 17:00 en 20:00, inschrijven is niet nodig. Pin jij alvast deze data in je agenda?

 • 13 november 2023 in Aalst over regio Aalst – Dendermonde – Lebbeke
  De Foyer in cc De Werf, Molenstraat 51, 9300 Aalst
 • 21 november 2023 in Ninove over regio Ninove – Roosdaal
  Jeugdcentrum De Kuip, Parklaan 1, 9400 Ninove
 • 28 november 2023 in Geraardsbergen over regio Geraardsbergen
  Het Koetshuis in cc De Abdij, Abdijstraat 10, 9500 Geraardsbergen
 • 12 december 2023 in Liedekerke over regio Denderleeuw – Liedekerke – Affligem
  Polyvalente zaal in GC Warande, Opperstraat 31, 1770 Liedekerke
Online infosessie – 20 november 2023
 
Op maandag 20 november vond onze online infosessie plaats. Kon je er niet bij zijn of wil je graag de informatie nog eens doornemen? Dat kan! Hieronder kan je de opname van de infosessie, evenals de presentatie herbekijken. 
 

Presentatie Online infosessie 20 november

Video afspelen

Benieuwd naar de vorige participatiemomenten?

Er vonden al heel wat participatiemomenten plaats. Een overzicht van die momenten vind je hier terug.